Ana içeriğe atla

Piyango! -Shirley Jackson

Shirley Hardie Jackson (14 Aralık 1916 - 8 Ağustos 1965), Genellikle korku ve gizem eserleri ile tanınan Amerikalı yazardır. Yirmi yıla yayılan yazım kariyeri boyunca, altı roman, iki anı ve 200'den fazla kısa hikaye üretmişti. Gotik-romantik tarzının en tanınmış çağdaş yazarlarındandır. Türkçede yalnızca iki eseri basılmış durumda ancak.
The Lottery "Piyango", The New Yorker'ın 26 Haziran 1948 sayısında yayınlanan Shirley Jackson tarafından yazılmış ve Amerikan edebiyat tarihinin en ünlü kısa hikâyelerinden biri olarak ünlenmiş olan esere ilk tepkiler kızgın okuyucuların gazeteye yağan nefret mektupları şeklinde olmuştu.

Türkçeye çeviren: Egemen İmre

Kapak resmi: Miles Hyman.
Aynı adlı grafikroman uyarlamasından sayfa alıntısı.

- Türkçe ve İngilizce -

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SineGarg: Roland ile Rattfink

Roland ile Rattfink S01E01 " Şahinler ve Güvercinler " Roland and Rattfink , 1967'den 1972'ye kadar üretilen ve yayınlanan bir Amerikan kısa animasyon dizisidir. Ana karakterler aynı zamanda Pembe Panter animasyon dizisinde de konuk oyuncu olarak yer almıştır. Dizinin yapımcılığını David H. DePatie ve Friz Freleng üstlenmiştir.

Adam ve Kadından Doğma - Matheson

Richard Matheson (20 Şubat 1926 - 23 Haziran 2013), öncelikle fantezi, korku ve bilim kurgu türlerinde pek çok tanınmış ürünler veren Amerikalı yazar ve senarist idi... " Born of Man and Woman " Matheson'ın 'bilimkurgu' tarzında kabul edilen kısa öyküsüdür, orijinal olarak temmuz 1950'de " The Magazine of Fantasy and Science Fiction "da yayınlanmıştı ve ünlü yazarın 22 yaşında kaleme aldığı ilk profesyonel satışı idi ve bibliyografyasında kalıcı bir yer kazandıracak etki sağladı. TV dizisi The Twilight Zone 'da 16 bölümün senaryosu Matheson'a aitti. Türkçeye çeviren: Süheyl Toktan - Türkçe ve İngilizce - “ Ötekinin ” gözünden aktarılan, zulüm şeklini almış aşırı ayrımcılık. Çocuk, kendisi ile ilgili tutumları onu bodruma kilitleyip diğer insanların gözlerinden uzak tutmak ve zalimce davranmak olan ana-babasından çok farklıdır. Lâfın kısası, hikâye farklı olanın izolasyonu hakkındadır. Yazar, in